Žehlení vlasů? Ano, ale s mírou!

Není překvapením, že spousta žen v dnešní době používá žehličku na vlasy takřka dennodenně. Z obálek časopisů na nás hledí modelky s námi vysněnými…

Není překvapením, že spousta žen v dnešní době používá žehličku na vlasy takřka dennodenně. Z obálek časopisů na nás hledí modelky s námi vysněnými rovnými vlasy bez jediné chybičky. Žehlení vlasů se tak může zdát jako jednoduché docílení toho, aby naše vlasy byly rovné a především krásné. Nicméně opak je pravdou. Žehlením vlasům na kráse spíše ubíráme, o to víc provádíme-li celou proceduru nesprávně. Ovšem se žehlením vlasů jsme na tom podobně jako s fénováním – pro mnoho žen to znamená zkrátka nutnost. Pojďme se proto podívat, jak omezit negativní dopady žehlení vlasů na minimum.

Žehlete co nejméně

Nejefektivnější prevencí proti poškozeným vlasům je samozřejmě omezení žehlení na minimum. Pokuste se proto žehlit vlasy pouze tehdy, je – li to opravdu nutné, to znamená maximálně dvakrát do týdne. Totéž platí i pro používání fénů – čím méně, tím lépe.

Kvalitní žehlička je nutností

Pokud už se rozhodnete pro žehlení vlasů, rozhodně se vyplatí zjistit si k dané žehličce do nejvíce referencí. Obecně nemusí platit pravidlo čím dražší žehlička, tím lepší výkon a vyšší kvalita. Důležité je projít si například nejrůznější internetová fóra a zjistit, co o dané žehličce míní její uživatelky. Od věci není ani nechat si doporučit konkrétní typ žehličky od vaší kadeřnice. Zpravidla však patří mezi nejkvalitnější žehličky keramické či teflonové, které jsou k vlasům šetrnější než žehličky s kovovým povrchem. Nezapomeňte, že teplota želení by neměla přesáhnout 180 stupňů.

Hydratujte

Obecné pravidlo, které platí neustále, při žehlení vlasů pak desetkrát tolik. Ačkoli vlasy nesmíte žehlit zcela mokré, měly by zůstat alespoň minimálně vlhké, aby voda vlasy ochlazovala. Pro tento účel můžete samozřejmě použít nejrůznější přípravky pro žehlení vlasů, které hydratují a omezují ničení vlasového vlákna. Přes týden je pak nutností používat hydratační masky, které si můžete například i podomácku vyrobit z medu či jogurtu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *